Ervaringen met Oude Dibbes

Karin- Dochter van dementerende moeder die op gesloten afdeling woont.

september 2019

Op het moment dat mijn moeder op de gesloten afdeling in een verzorgingstehuis in Capelle aan de IJssel kwam wonen gingen wij op zoek naar een organisatie die met haar kon gaan wandelen. Mijn moeder is gewend om elke dag even naar buiten te gaan. Zeker als het zonnetje schijnt wil ze erop uit. Maar op een gesloten afdeling is dat niet mogelijk. In haar eentje zou ze verdwalen, of onder een auto lopen.

We hebben een aantal websites van organisaties bekeken en de site van Oude Dibbes trok ons erg aan.

We hebben een afspraak gemaakt om kennis te maken. Wij, als kinderen hadden meteen een klik. Maar ja: het gaat om onze moeder. Daarom hebben we een proefperiode afgesproken. Meteen al de eerste keer bleek dat onze moeder het geweldig vond. Heerlijk naar buiten, één op één aandacht: ze geniet. Een wandeling maken, bloemetjes bekijken, of samen ergens een bakkie doen: ze vindt het heerlijk!

Onze moeder is er erg blij mee, en wij natuurlijk ook. Het geeft een rustig gevoel om te weten dat ze die extra aandacht krijgt die ze zo hard nodig heeft. Uiteraard komen wij ook bijna elke dag langs, maar de ondersteuning van Oude Dibbes 2 x in de week is heel fijn!

Karin

 

Lisette Kuijsters- Dochter van Mevrouw Kuijsters - van Etten van 87 jaar

ferbuari 2018

Daar zat ze dan. Een vitale gezonde vrouw van 86. Van de ene op de andere dag na een noodlottige val in een rolstoel.
Dat behoeft aanpassingen in de dagelijkse dingen. Als dochter neem je dan meteen zo goed als het gaat wat zorg over. Naast je werk en je eigen privéleven. Boodschappen doen, wandelen, bakkie doen, geldzaken regelen. Al gauw merk je dat dat onvoldoende is. Je voelt je schuldig onmachtig dat je niet meer voor haar kan betekenen.
En zo kwamen we in contact met Oude Dibbes in de persoon van Jacqueline. Met haar maakte ik afspraken over een taakverdeling. Als gezelschapsdame gezellig op de koffie. Luisteren naar moeders verhalen over vroeger. Vakantie gebeurtenissen delen. Kruiswoordpuzzels oplossen. Voorlezen. Wandelen. En wat praktische zaken regelen.
Door mijn werk was ik beperkt in tijd. Maar Jacqueline kon in het bijzijn van moeders afspraken maken en met moeders langsgaan bij instanties. Zo bleef moeders de regie houden. Het werd “met” haar geregeld. Dat was erg belangrijk voor haar. Controle houden. En toen werd ze ziek. Moesten we haar vertellen dat het een kwestie van weken zou zijn. Dat we alleen konden zorgen dat ze comfortabel gehouden kon worden.
En weer was daar Oude Dibbes. We stelden een rooster op zodat er elk dagdeel iemand bij moeders was. We hielden een dagboekje bij en hadden app-contact. We werden een team in de zorg om moeders. Want al snel moest thuiszorg en later 24-uurszorg ingeschakeld worden om moeder thuis de zorg te bieden die ze behoefde. Ze wilde thuis overlijden. Om beurten hadden we contact met instanties om zaken te regelen. Vooral Jacqueline zodat ik meer de dochterrol kon behouden.
Na haar overlijden kwam er van alles op me af. Het huis moest leeg. Instanties moesten ingelicht worden. Weer een perfecte taakverdeling. Terwijl ik de zorg op me nam om spullen uit te zoeken en te zorgen dat de flat leeg kwam was Jacqueline in de weer om overal de administratie op orde te brengen. Na 2 weken was alles uitgezocht. De flat was leeg. Alleen nog de inspectie en de overdracht van de sleutels. Voor mij was dat te emotioneel. Het afsluiten , letterlijk, van de periode dat moeders in deze flat als weduwe haar laatste jaren had doorgebracht….de flat die ik samen met mijn , nu overleden partner, voor haar had opgeknapt….. Alleen heb ik op eigen wijze de flat `gedag gezegd`. Jacqueline nam die lastige taak van me over.
Dank je maatje, teamgenoot. Samen hebben we veel lief en leed gedeeld in de laatste weken van moeders leven.
Niet alleen voor haar was je een enorm cadeau. Dat was je zeker ook voor mij!

Lisette Kuijsters

 

Maureen Kagenaar- Dochter van dementerende moeder mevrouw Kagenaar van 84 jaar

nov 2017

Jacqueline is voor ons (familie Kagenaar) een geschenk uit de hemel.

Zonder haar professionele hulp zouden wij niets kunnen ondernemen. Zij past op mijn moeder als mijn pa en ik (Maureen/dochter) weg moeten voor bv dokters afspraken. Mijn ma heeft dementie (korte termijngeheugen is 0,0) en is afhankelijk van een rolstoel.

Het geduld en de goede zorg die Jacqueline van Oude Dibbes voor mij ma heeft en al het extra werk wat zij voor ons doet is echt fantastisch. Zij bemiddeld voor ons met instellingen, zoekt dingen voor ons uit voor wat betreft opname voor mijn ma en wat ik persoonlijk erg fijn vind; haar zorg voor mij en mijn pa. Ze doet erg haar best om ons allemaal te helpen.

Wij zouden zonder haar hulp, tijd en aandacht niets zijn!

Dankbaar voor haar inzet, tijd, zorg en aandacht.

Fam kagenaar

 

Dhr. J.C. von Holtz - 89 jaar

augustus 2017

Deze oude dibbes maakt nog maar kort gebruik
van de diensten die Oude Dibbes aanbiedt.
De eerste ervaringen zijn zonder meer positief.
De gemaakte afspraken worden stipt nagekomen,
met de client wordt correct en voorkomend
omgegaan en de service van deur tot deur reikt
ver. Zelfs tot aan het poetsen van de bril.
De gehanteerde tarieven zijn reëel en de
specificatie in de afrekening zijn nauwkeurig
en duidelijk.

Dibbes maar rustig door hoor.

 

Dhr. de Jong - zoon van een dementerende vader van 82 jaar

juni 2017

Wat ons betreft gaat het prima op de donderdagen dat jij er bent. Inderdaad geniet mijn moeder ervan dat zij er af en toe aan dagje tussenuit kan.
Fijn dat jouw aanwezigheid ook voor mijn vader goed werkt. Inderdaad vindt hij het dammen erg leuk! Zeker als hij wint!
Wat ons betreft gaan we op deze voet voort en volgens mij geeft mijn moeder ook steeds aan op welke tijden het haar dan het beste uitkomt.

Wij vinden het in elk geval fijn dat jij een dag per week mijn moeder ontlast van haar mantelzorg!

 

Mevrouw de Jong - Echtgenote van een dementerende man van 82 jaar

mei 2017

Hoort zegt het voort!!

Mijn ervaring met "Oudedibbes" is heel bijzonder.

Ik trek de huisdeur met een blij gezicht achter mij dicht als de oudedibbes oppas er is en ik voel me vrij als een vogeltje, verlost voor één dag van alle verantwoordelijkheid voor mijn man die Alzheimer heeft. Dat geeft zo 'n fijn gevoel, een soort van opluchting!

De 3 B 's van "Oudedibbes" hebben wij, mijn man en ik, de laatste maanden kunnen ervaren:
- BEHULPZAAM
- BETROKKEN
- BETROUWBAAR

Na zo 'n vrije dag kan ik er weer helemaal tegen. Mijn accu is dan weer helemaal opgeladen.

 

Dochter van Mevr. H. - 84 jaar

december 2016

Omdat ik mijn moeder maximaal 1x in de week kan bezoeken, heb ik contact gezocht met Oude Dibbes. Jacqueline van Oude Dibbes heeft mijn moeder op een fantastische manier weer zin in het leven gegeven. Door twee keer in de week bij haar langs te gaan en leuke dingen met haar te ondernemen, heeft ze de eenzaamheid van mijn moeder weten te doorbreken.

 

 


Oude Dibbes staat voor de 3B 's; Behulpzaam, Betrokken en Betrouwbaar!


Over Oude Dibbes

Oude Dibbes is een organisatie die professionele gezelschapsdiensten aanbied aan ouderen in Nieuwerkerk aan den IJssel en aangrenzende Gemeentes
Kvk nr : 63926539

Algemene voorwaarden Klanten (pdf)
Privacy Policy (pdf)
Veel gestelde vragen

Stuur ons een bericht

Bericht sturen naar Oude Dibbes

Wat doen we niet

Wij verlenen geen medische zorg, maar wij kunnen u wel in contact brengen met de  thuiszorgorganisaties in uw gemeente.

Contact info

 • Telefoon:
  06 31936383
 • Email:
  info@oudedibbes.nl
 • Adres:
  Maarten Molenaarpark
  2911 BV Nieuwerkerk aan den Ijssel