Over Oude Dibbes


Door mijn vrijwilligerswerk met ouderen en dementerenden heb ik vaak dingen gesignaleerd en opgevangen. De ouderen zijn erg gehecht aan hun zelfstandigheid en behoud van eigenwaarde! Wat zij willen is, zo lang mogelijk prettig en zelfstandig leven in hun betrouwbare omgeving.

Ik ben regelmatig geconfronteerd met de soms schrijnende voorbeelden van ouderen die naast de dagopvang volledig op zichzelf zijn aangewezen en geen beroep meer kunnen doen op mantelzorgers zoals een partner, kinderen, naasten, familie, vrienden en/of kennissen, waardoor men na de dagopvang soms terugvalt in een isolement.

Dit zijn in de regel ouderen en/of oudere dementen, die ondanks deze beperking, erg gehecht zijn aan hun zelfstandigheid in de eigen vertrouwde woonomgeving.

Uit gesprekken met deze ouderen is me opgevallen dat men zich in de regel nog uitstekend zelf kan redden in de thuis situatie, maar dat men vaak slechts behoefte heeft aan gezelschap of aan iemand die met een luisterend oor meedenkt in de dagelijkse situaties die zich voordoen. Waardoor men niet het gevoel krijgt dat men er helemaal alleen voorstaat.

Dit was voor mij een belangrijke reden om "Oude Dibbes" op te richten, zodat we ouderen een mogelijkheid kunnen bieden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, met ondersteuning van een oude dibbes maatje.

Omdat betrouwbaarheid bij ons hoog in het vaandel staat kunnen al onze "oude dibbes maatjes" een recente VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) overleggen aan de oude dibbes.Oude Dibbes staat voor de 3B 's; Behulpzaam, Betrokken en Betrouwbaar!


Over Oude Dibbes

Oude Dibbes is een organisatie die professionele gezelschapsdiensten aanbied aan ouderen in Nieuwerkerk aan den IJssel en aangrenzende Gemeentes
Kvk nr : 63926539

Algemene voorwaarden Klanten (pdf)
Privacy Policy (pdf)
Veel gestelde vragen

Stuur ons een bericht

Bericht sturen naar Oude Dibbes

Wat doen we niet

Wij verlenen geen medische zorg, maar wij kunnen u wel in contact brengen met de  thuiszorgorganisaties in uw gemeente.

Contact info

 • Telefoon:
  06 31936383
 • Email:
  info@oudedibbes.nl
 • Adres:
  Maarten Molenaarpark
  2911 BV Nieuwerkerk aan den Ijssel