Onze werkwijze

Mensenwerk

De dienstverlening van Oude Dibbes is in de eerste plaats mensenwerk. Wij vinden het daarom erg belangijk dat iedere oude dibbes uitgebreid de mogelijkheid krijgt om haar of zijn wensen kenbaar te maken. Liefde, respect en waardering voor de oude dibbes, staat daarom bij ons hoog in het vaandel.

 

Kennismakingsgesprek

Als u denkt dat Oude Dibbes iets voor u is, dan kunt u contact met ons opnemen via info@oudedibbes.nl of eventueel telefonisch een afspraak maken met Jacqueline (0631936383). Wij maken dan een afspraak met u voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis. In dit gesprek leggen wij uit wie wij zijn en hoe wij werken. Ook willen wij weten wie u bent, wat uw wensen zijn en wat u belangrijk vindt.
Wij hechten er veel waarde aan om u voldoende tijd kan nemen om in alle rust te bepalen welke van onze diensten het beste bij u passen. Bij voorkeur maken we aan het einde van het eerste kennismakingsgesprek een nieuwe afspraak met u om u in staat te stellen om de informatie over onze diensten eerst nog eens te overwegen en geven u daarmee tevens de mogelijkheden zo nodig met uw familie en/of mantelzorger af te stemmen.

 

Oude Dibbes afspraken plan

Op basis van de gemaakte afspraken wordt door Oude Dibbes een Oude Dibbes maatje geselecteerd waarvan wij denken dat hij of zij goed bij u past. Hierna volgt een kennismakingsgesprek met het Oude Dibbes maatje. Als er met het Oude Dibbes maatje een klik is, spreekt u in onderling overleg de frequentie en tijden af. Deze afspraken zullen in een Oude Dibbes afspraken plan, inclusief een kostenoverzicht, worden vastgelegd en aan u ter goedkeuring worden opgestuurd.
Wij geven u nu wederom de tijd om het afgestemde plan te overwegen en zo nodig met uw familie en/of mantelzorger af te stemmen, voordat u een definitief akkoord geeft voor het plan.

 

Maandelijks overzicht van gebruikte diensten

Wij vinden erg belangrijk dat u een goed overzicht heeft van de uren en kosten. Daarom krijgt u elke maand een gespecificeerde factuur. In de specificatie staat precies wanneer en op welke tijden u van onze dienstverlening gebruik gemaakt heeft.

 

Ondersteuning bij aanvraag Persoons Gebonden Budget (PGB)

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie is het in veel gevallen mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen bij uw gemeente, op basis van de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning). Een Persoonsgebonden Budget (PGB) is een bedrag waarmee u zelf zorg en ondersteuning kunt regelen. Een PGB kunt u verkrijgen op basis van een zogenaamde indicatie. Wij kunnen u, indien gewenst, ondersteunen bij het aanvragen van een persoons gebonden budget PGB in uw eigen gemeente.

 


Oude Dibbes staat voor de 3B 's; Behulpzaam, Betrokken en Betrouwbaar!


Over Oude Dibbes

Oude Dibbes is een organisatie die professionele gezelschapsdiensten aanbied aan ouderen in Nieuwerkerk aan den IJssel en aangrenzende Gemeentes
Kvk nr : 63926539

Algemene voorwaarden Klanten (pdf)
Privacy Policy (pdf)
Veel gestelde vragen

Stuur ons een bericht

Bericht sturen naar Oude Dibbes

Wat doen we niet

Wij verlenen geen medische zorg, maar wij kunnen u wel in contact brengen met de  thuiszorgorganisaties in uw gemeente.

Contact info

 • Telefoon:
  06 31936383
 • Email:
  info@oudedibbes.nl
 • Adres:
  Maarten Molenaarpark
  2911 BV Nieuwerkerk aan den Ijssel